De Biggenband

De biggenband is ontworpen om uitval van pasgeboren biggen te minimaliseren.

In een008 gemiddelde varkenshouderij worden er 364 biggen geboren. Een varken krijgt gemiddeld 14 biggen per worp. het komt daarom geregeld voor dat enkele van deze biggetjes gedurende de draagtijd minder voedingsstoffen binnen heeft gekregen, en daarom minder weerbaar is wanneer het geboren wordt. De biggen hebben na de geboorte wat extra warmte nodig. Om deze biggen te ondersteunen bij de start van hun varkensleven heeft ‘De Warme Big’ de biggenband ontworpen

De biggenband is een comfortabele band gemaakt van warmte vasthoudende stof met daarin één warmte pad geintegreed. De band zorgt voor een directe warmtebron bij de big. Dit is effectiever dan een warmtelamp, die de warmte over een groter oppervlak verspreidt. De band is in een handomdraai rondom de big te bevestigen.

Wanneer de big voldoende energie heeft, zal deze naar de moeder lopen om de eerste melk te drinken. Als de big gaat lopen glijdt de band vanzelf af en kan de big gemakkelijk zijn weg vinden naar de moeder.

046Ook voor de boer is de biggenband een uitkomst. Het is een duurzaam product dat men kan hergebruiken. De band zelf kan in de wasmachine en de warmte pad leg je 3 minuten in kokend water en je kunt hem weer op nieuw gebruiken.
Als u interesse heeft in de biggenband ga naar het kopje ‘kopen’. Daar vind u de informatie over hoe u de biggenband kunt bestellen.

Als u nog vragen heeft kunt u die altijd stellen en ons mailen naar: info@dewarmebig.nl